Ideiglenes műanyag korona

Ideiglenes műanyag koronákat, a fogpótlás végleges beragasztásáig alkalmazunk pácienseinknél. Az ideiglenes koronák célja, hogy a páciens komfortérzetét biztosítsa a végleges fogpótlás szájba kerüléséig, ill. a lecsiszolt csonkokat védjük a külső mechanikai hatásokkal szemben. Az ideiglenes műanyag korona, a csiszolás és lenyomatvétel után kerül elkészítésre, önkötő, műanyag akrilátból, melyet a kezelés végén a páciensnek ideiglenesen beragasztunk. A rendelőben készült ideiglenes fogpótlás színe, a természetes fogéhoz hasonlít, hiszen a mai fogászatban használt anyagok lehetővé teszik mindezt számunkra. Az ideiglenes koronák előnye, hogy a kezelések alkalmával bármikor eltávolítható és visszahelyezhető

Abban az esetben, ha a kezelés hosszabb ideig elhúzódna, és az ideiglenes pótlásnak akár hónapokig a szájban kell lennie, lehetőség van arra, hogy lenyomat alapján a fogtechnikus készítse el az ideiglenes műanyag koronát. A rendelőben készült ideiglenes koronához képest anyagában keményebb, kifényezettebb, így esztétikai és használati szempontból hosszabb távra megfelelőbb.

Az ideiglenes fogpótlások a végleges fogpótlásokkal szembeni fogászati követelményeknek nem felelnek meg, ezért nagyon hosszú ideig nem maradhatnak szájban. Széli záródásuk nem tökéletes, így az alászuvasodás veszélye fennáll. Mivel az ideiglenes koronákat gyengébb /ideiglenes / ragasztóval rögzítjük, előfordul, hogy időközben lemozdul.